Kesobröd

Nu när jag nästan inte äter något vetemjöl längre kan jag få ett galet sug efter bröd. Och bröd är ju svårt att baka riktigt lika gott utan som med gluten. Det här brödet är baserat på keso och är proteinrikt och glutenfritt, lchf-vänligt och grymt mättande. Dessutom går det snabbt att baka. Faktiskt helt okej som bröd oavsett diet. Receptet kommer från Åse från början men florerar friskt i bloggvärlden.

Kesobröd, (4-8 portionsbitar)
3 ägg
1/2 liten burk keso
Knappt 1 dl kokosnötmjöl (Aman Prana)
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli
3 tsk bakpulver
2 msk smält smör
1 dl solroskärnor
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha ut. Strö solroskärnor och sesamfrö över. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i bitar. Gott att rosta också!

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>