En ny favorit från köket

När jag surfade omkring efter middagsinspiration häromdagen hamnade jag (som ofta) hos Tina. Receptet på laxwallenbergare hamnade på listan och idag svängde killarna ihop några till fredagsmiddagen. Och jag tror att vi alla tre blev positivt överraskade över hur gott (och tydligen enkelt) det var. Det här är helt klart en ny favorit som kommer dyka upp snart igen på vårt bord!

Laxwallenbergare
500 g laxfilé
2 äggulor
1 dl grädde
1 knapp tsk salt
1 krm vitpeppar
1 nypa cayennepeppar
en näve finklippt färsk dill

Dela laxen i mindre bitar och mixa slät tillsammans med äggulor och grädde. Tillsätt kryddor och finklippt dill. Forma åtta stycken wallenbergare och stek på medelvärme i generöst med smör, ca 3 min per sida. Vi serverade dem precis som Tina föreslog med plomkålspuré, gröna ärtor och skirat smör. Fasen vad gott alltså!

Share on Facebook

3 thoughts on “En ny favorit från köket

  1. Jag såg också de där fina laxwallenbergarna. Burgare och biffar av alla dess slag går alltid hem hos min familj. Det är ju ofta dessutom mycket smidigt att svänga ihop.

  2. Det låter gott! Dock har jag alltid känt att det nästan är slöseri att förstöra en fin laxfilé. haha. Men jag borde nog ändå testa någongång, det funkar ju med min lchf-kost :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>