Lite fänkål till det?

Den här vinkokta fänkålen åt vi förra veckan till lax med senapstäcke. Himla gott om jag får säga det själv. Gissningsvis är det ett trevligt tillbehör som även passar till en hel massa annat. Receptet kommer från boken “Snabbt och smalt”.

Vinkokt fänkål
1 rödlök
2 fänkål
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 tsk fänkålsfrö

Skär lök och fänkål i tunna klyftor. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök, vin och fänkålsfrö. Låt koka på svag värme tills fänkålen är mjuk, c:a 5 minuter.

Share on Facebook

5 thoughts on “Lite fänkål till det?

  1. Gu va gott! Jag gillat fänkål men det blir sällan att jag köper det av något konstigt skäl. Fast nu ska jag köpa det nästa gång jag är på affären och prova detta recept :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>