Den som väntar på något gott…

Share on Facebook

Finklätt

I bloggen Bonjour Vintage som jag läser för att den är så pastellig och fin och för att Madeleine verkar så gullig fick jag tips på att det var fet rea på jumperfabriken. Å, vilken lycka. Jag har aldrig köpt något därifrån tidigare men nu beställde jag en blus, en tröja och en kofta. Och vilka underbara kläder som kom med posten i går! Koftan är så fin och varm och 100% lammull. När E kom hem från Föris märke jag att vi ovetande klätt oss typ matchande (mannen klädde honom efter att jag åkt till jobbet) och då kände jag mig tvungen att föreviga detta. Visst är vi fina? Jag tror förresten att jag kommer bo i den här koftan framöver. Bara så ni vet.

Share on Facebook

Allt som jag gjort idag.

I bland känner jag mig sådär sjukt icke-produktiv. Som att jag vill en massa saker utan att få ett skvatt gjort. I dag känns det så. Plus att jag känner mig lite allmänt depp och trött utan anledning. Så då brukar jag försöka summera för mig själv vad dagen har innehållit och känna att någonting har jag väl betat av ändå. Och hör och häpna, det har jag.

I dag har jag:
1.) Svarat på 17 jobbmail
2.) Ringt 3 viktiga samtal
3.) Gjort matsedel för 8 dagar
4.) Storhandlat
5.) Börjat ta mina kosttillskott
6.) Gjort ett väldigt lyckat glass-prov
7.) Bäddat och städat
8.) Ätit en god middag
9.) Gått en promenad
10.) Gjort yoga
11.) Spelat fotboll och hämtat på Föris
12.) Skapat världens godaste recept på en grej jag ska hinka i mig NU!

Inte så pjåkigt trots allt! Vad har du gjort idag?

Share on Facebook

Vintervackert

I dag jobbar jag hemifrån. Vid klockan 11 hade jag bockat av alla de jobbigaste sakerna på min dagslista, himla skönt. Nu har jag kört ett yogapass och är mest sugen på att sova lite men ska försöka rycka upp mig. Något som inte har ryckt upp sig idag är vädret. Det är så grått utanför att man knappt kan avgöra om det är dag eller kväll. Och så regnar och blaskar det. All den fina snön rinner bort längs gatorna. Trist.

Förra veckan var det så otroligt vackra dagar här ute. Massor av minusgrader, gnistrande vinterluft och strålande sol. Jag var bara tvungen att gå en långpromenad med kameran. Ja, ni förstår säkert varför. Synd bara att man inte riktigt kan fånga det majestätiska landskapet rättvist på bild.

(Klicka på bilderna om du vill se dem större)

                    

Share on Facebook

Visste du att…

…de rikaste 0,01 procenten av USA:s hushåll (14 000) äger 22,2 procent av landets tillgångar medan 90 procent får dela på 4 procent av kakan. Rättvist va!?

Share on Facebook

Nästan ingenting

Jag har nästan ingenting som jag känner för att skriva om idag. Jag är trött och seg och tom i skallen. Trots detta har jag ändå gjort en del under dagen. Vid 07.30 tyckte E att vi skulle gå upp. Vi gjorde så och satte genast igång att baka scones. När de var klara hade han redan ätit färdigt. Sedan har jag tvättat, städat och fotat. E och mannen var ute i snön en sväng och kom sedan in för att däcka tillsammans i sängen (Ja, jag fotade dem genom fönstret. Själv har jag inte kommit ur pyjamasen på hela dagen). Jag har gjort en matsedel för veckan som kommer, haft en släng migrän och hängt i soffan. Nu väntar jag på att E ska somna så mannen kommer ut och gör mig sällskap i soffan framför några avsnitt av “Modern Family”.

Share on Facebook

Små läckra nötscones

Till helgens frukost/brunch/eftermiddagsfika kan jag varmt rekommendera de här små saftiga skapelserna som jag har uppfunnit. De är både glutenfria, lchf- och gi-vänliga, saftiga, goda och enkla att göra. Hallå, kan det bli bättre? Du som äter vanligt mjöl borde också testa tycker jag, det är kul att variera sig och nötsmak är ju gott! Och till skillnad från vanliga scones blir de här nästan saftigare dagen efter. Tredje dagen efter bakandet så delade jag dem på mitten och stekte dem i smör. Supergott till lite äggröra eller så.

Nötscones 8-9 st
50 gram smör
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (eventuellt kommer jag byta ut det mot mandelmjöl nästa gång eftersom de smakade ganska mkt kokos. Men gillar man det så…)
1 dl nöt- och frömjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk psylliumfrö
2 ägg
1 dl gräddfil
en rejäl nypa salt

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i smör, gräddfil och ägg. Klicka ut i muffinsformar. Strö över flingsalt och sesamfrön. Grädda i ugn, 175 grader i c:a 15 minuter (eventuellt ett par minuter till).

Share on Facebook

Och förresten…

IDAG HAR JAG INTE HAFT MIGRÄN EN ENDA GÅNG!!!!!

Share on Facebook

Min lilla ynk

I natt vaknade jag av att E låg och kräktes. Stackaren förstod inte vad som hände. Han bara sade: Mamma, nej, oj, nej, nej. När vi bäddat om och torkat upp vaknade han lagom till en andra omgång. Sedan kunde jag inte somna om utan låg vaken hur länge som helst och kände efter om inte jag också mådde lite illa. Hur som helst, han vaknade glad och pigg i morse, åt gröt och blev sedan jättetrött. Och ynklig, och gnällig och mysig. Mannen vabbade och jag jobbade hemifrån. Så vi har haft det ganska fint idag trots allt. Det är hans första riktiga vecka på Föris efter inskolning och den slutar med vab. Jag gissar att vi börjar bli vuxna på riktigt nu…

Share on Facebook

Dagens bästa den 24:e januari

I dag har jag haft drama med en massa härliga lågstadiebarn, lunch med bästa kollegan och middag hos vänner i byn. Ett kort migränanfall som motades av medicin och en härlig vinterpromenad. Så:

Dagens bästa den 24:e januari
1.) Att mina nötscones var ännu saftigare och godare idag än igår
2.) Solsken och promenad. Varde ljus!
3.) Att hämta världens sötaste på Föris
4.) Middag hos familjen Formare

Share on Facebook