Mat och vin

I urminnes tider har människor njutit av kombinationen mat och vin ihop. Det kan sägas att till och med Jesus och lärjungarna åt och drack vin under den sista måltiden. Tillfällena för att njuta av mat och vin kan vara många och behöver inte – absolut inte, bara vara den sista måltiden.

Kombinera mat och vin

Att kombinera rätt vin med rätt mat kan verkligen få både vin och mat att nå nya nivåer tillsammans. Det finns små trick och knep för att göra det och få en middag att flyga som man säger. Vågar du inte gå på den egna känslan eller erfarenheten så kan du börja med att kika in på Systembolagets hemsida där man faktiskt tipsar om upp till 400 rätter och vad som passar bra att dricka till dem.

Vi kan tipsa om en stor favorit och det är att dricka en Riesling, ett vitt vin från Tyskland till asiatisk mat, gärna med chili, nötter, koriander, lime i rätten. Vi lovar den middagen kommer lyfta från golvet. Mat med lite hetta passar utmärkt till en sval och härlig flaska Riesling som verkligen möter de asiatiska smakerna väl.

Använda vin i såsen

Det finns även en väl obevarard (ohemlig) hemlighet när det gäller att kombinera vinet med maten och det är att använda det vin du ska servera i såsen. Fungerar även utmärkt med vitt vin. På så sätt kommer du att knyta ihop vinet med maten då de kan mötas under middagen. Fungerar utmärkt.

Handla vin online

Marknaden för att handla vin online växer och det är idag enklare än någonsin att handla från till exempel Systembolagets beställningsortiment där du kan hitta lite roligare viner och mindre partier. I DN kan du läsa om vilka viner som deras experter har valt ut i beställningssortimentet som du inte får missa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *