Barnkalas – maten

Vi har små barn och det ska bjudas på en del gott när de fyller år – såklart. När vi lagar mat på barnkalasen så blir det ofta plock och tag-själv-mat. Det fungerar väldigt bra med barn och är enklare så de själva kan välja vad de vill ha för något på tallriken.

Tips på plockmat till kalaset

Att skära frukt och grönsaker i mindre bitar och stavar brukar vara en succé. Barnen plockar då själva ihop och äter som bara den. Man kan också köpa roliga små tandpetare med figurer på och sätta i maten så att det blir som små spett.

Sen brukar vi bjuda på hemmagjord pommes av både potatis och sötpotatis. Till det kan du med fördel bjuda på köttbullar och prinskorv, skär gärna prinskorven i ändarna så den ser lite rolig ut. Att skära hushållsost i tärningar brukar passa väldigt bra tillsammans med maten också. mat till barnkalas

Tips på grönsaker och frukt som fungerar bra vid plockmat

  • Vindruvor
  • Gurka
  • Mango
  • Cocktailtomater
  • Jordgubbar
  • Morotsstavar
  • Broccolibuketter

Glassbuffé till efterrätt

Samma koncept kan enkelt överföras på efterrätten då ni kan förbered en glassbuffé genom att ställa fram strutar eller glasskålar och olika sorters glass samt en rad härliga toppings och såser. Det kan finnas olika strössel och marshmallows samt godis. Perfekt att kunna lasta i sin skål och göra en god glass.

Idéer till dekorationer

Det behöver inte vara särskilt dyrt att skaffa fint pynt till kalaset du kan göra väldigt mycket hemma med hjälp av lite färgglada papper. Du kan klippa till exempel olika former i papper och sy samman dem med hjälp av symaskinen så att det blir en lång härlig girlang. Du kan också klippa remsor i papper och häfta samman dem i olika organiska former, till exempel blommor och blomblad. Varför inte kika på Youtube och lära dig hur man viker rolig origami och ge festen vackra origamidekorationer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *